Historiek

1995 - Is de baron niet thuisIn november 1994 woonden  Jan STUBBE, zijn echtgenote Gerda MADDELEIN en een bevriend koppel het toneelstuk ‘Bakelandt’ van het toneelgezelschap ‘De Snuifdoos’ te Ichtegem bij.  Achteraf, tussen pot en pint,  bleek dat ook zij ambities hadden  om toneel te spelen.  Maar hoe begonnen ze aan zoiets?

Het jaar nadien kwam meester Jan op het idee om een toneelstukje ‘Kermis met Sint Maarten’ op te voeren ter gelegenheid van het Sint-Maartensfeestje. Geert DEGRIECK en Willy FOLLET vertolkten de rol van boer, Gerda MADDELEIN en Kathy SCHEPENS de boerinnen, Jan STUBBE de duivel en de kikker, Pieter DE COCK de kat, Laurette DEWILDE het kieken en Georgette CALLEWAERT de koe.  Met véél plezier werd het korte stukje gerepeteerd en opgevoerd voor een groep schoolkinderen in de Zwaan te Vladslo.

En we hadden de microbe te pakken...  

Het luidop denken groeide uit tot effectieve plannen : mogelijke spelers werden gecontacteerd, stukken werden gelezen, taken werden verdeeld, ...

In 1995 werd het eerste stuk ‘Is de baron niet thuis’ twee keer opgevoerd in de zaal van het klooster te Vladslo.  Omdat er nog geen startkapitaal was moest beroep gedaan worden op de vrijgevigheid van sponsors en sympathisanten voor het decor,  de geluidsinstallatie, de bar, de  affiches en inkomkaarten, ...

Dankzij de gedrevenheid van velen is alles op z’n pootjes terechtgekomen wat maakt dat we, zoveel jaren verder, een goed draaiend bedrijfje geworden zijn.